Het verenigingsjaar liep van 1 januari t/m 31 december.

Het bestuur was als volgt samengesteld:
B. van Emmerloot      (penningmeester ad-interim)
P. Goosen                   (bestuurslid)
H. van Heerde             (voorzitter )
J.J.A. Kwakman         (secretaris)
J. Meijer                      (bestuurslid)

Bestuursvergaderingen
Het bestuur kwam in dit verslagjaar tweemaal bijeen, waarvan eenmaal digitaal.

Nieuwjaarsbijeenkomst
In verband met de maatregelen rond de coronapandemie kon de op zaterdag 9 januari 2021 geplande jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst geen doorgang vinden. Helaas heeft het Schokkerkoor zich in de loop van dit jaar opgeheven, zodat we ook bij komende nieuwjaarsbijeenkomsten niet meer van deze optredens kunnen genieten. De mooie herinneringen blijven.

Algemene ledenvergadering
De 35e algemene ledenvergadering werd – noodgedwongen – schriftelijk gehouden. Een verslag hiervan staat in het Schokker Erf van februari 2021. De heer Jan Meijer werd benoemd als bestuurslid.

Ledenwerving
Het jaar 2021 is voor de Schokkervereniging een jaar geweest waarbij het ledenaantal licht steeg tot momenteel 590 leden.

Schokker Erf
Het Schokker Erf kwam in het verslagjaar uit in de maanden februari, mei, augustus, en november. Opnieuw is de redactie er in geslaagd om kwalitatief goede nummers uit te brengen.

Schokkerdag
In verband met het coronavirus en de daarmee verband houdende maatregelen van de overheid en de gezondheidsrisico’s voor onze leden zag het bestuur zich genoodzaakt geen Schokkerdag te organiseren.

Bestuurlijke aandacht
De aandacht van het bestuur is in het afgelopen jaar vooral uitgegaan naar de ontwikkelingen rond museum Schokland. Het gemeentebestuur van Noordoostpolder werkt aan toekomstplannen, waarvan de gevolgen ingrijpend kunnen zijn. Het bestuur, de voorzitter in het bijzonder, volgt de ontwikkelingen op de voet en praat mee en denkt mee waar dat mogelijk is. Verder is aandacht besteed aan:
  • het actualiseren en aanvullen van de website;
  • het nader inventariseren van de realia, foto’s en bidprentjes.

Jan Kwakman, secretaris.

Leer meer